Polityka prywatności i cookies

Korzystanie z witryny uksjagiellonka.com (zwanej dalej „Witryną”), której administratorem jest Uczniowski Klub Sportowy Jagiellonka jest równoznaczne z akceptacją przedstawionej poniżej Polityki prywatności.

PRZETWARZANIE I OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH:


UKS Jagiellonka przetwarza dane osobowe użytkowników Witryny, których jest administratorem zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.), wyłącznie dobrowolnie przez nich udostępnione, w celu realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną. Każdy użytkownik ma prawo wglądu do własnych danych, a także prawo do ich poprawiania oraz żądania zaniechania ich przetwarzania.

UKS Jagiellonka może przetwarzać dane osobowe użytkowników Witryny, w celach marketingowych, w szczególności w celu przesyłania własnych informacji handlowych lub informacji handlowych swoich partnerów biznesowych, wyłącznie w przypadku wyraźnego udzielenia zgody przez danego użytkownika.

UKS Jagiellonka nie udostępnia osobom ani podmiotom trzecim danych osobowych użytkowników, za wyjątkiem sytuacji, w których użytkownik wyraził na to zgodę, bądź na żądanie organów uprawnionych. UKS Jagiellonka może ujawniać anonimowe zestawienia zbiorcze oraz zestawienia statystyczne dotyczące np.: liczby osób odwiedzających Witrynę. Dane te nie pozwalają na identyfikację poszczególnych użytkowników i nie stanowią danych osobowych.

COOKIES:

UKS Jagiellonka zbiera informacje o użytkownikach poprzez "cookies" (tzw. ciasteczka). Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedza internauta, do urządzenia końcowego użytkownika.
Zgodnie z art. 173 ust. 1 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 2004 r. Nr 171, poz. 1800) informujemy, iż podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym użytkownika pliki cookies jest UKS Jagiellonka. Przedmiotowe działanie odbywa się zgodzie z odpowiednimi przepisami prawa, w szczególności z ustawą Prawo telekomunikacyjne, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz ustawą o ochronie danych osobowych.

Pliki cookies nie są wykorzystywane do identyfikacji czy ustalania tożsamości poszczególnych użytkowników, nie niszczą systemu na danym urządzeniu końcowym, ani nie wpływają na jego sposób działania. Pliki cookies nie powodują zmian konfiguracyjnych w urządzeniach końcowych użytkowników oraz nie mają żadnego wpływu na działanie oprogramowania zainstalowanego na tych urządzeniach.

Pliki cookies mogą być wykorzystywane w celu:
  • dostosowania zawartości stron internetowych Witryny do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika Witryny i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
  • udoskonalenia Witryny, poprzez maksymalną indywidualizację treści wyświetlanych dla danego użytkownika Witryny,
  • tworzenia statystyk, które umożliwiają ulepszanie struktury i zawartości Witryny,
  • utrzymania sesji użytkownika Witryny (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej stronie Witryny ponownie wpisywać loginu i hasła,
W ramach Witryny stosowane są trzy rodzaje plików cookies: „sesyjne”, „stałe” oraz „zewnętrzne”.

Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia Witryny lub wyłączenia przeglądarki internetowej i służą do obsługi usług wymagających uwierzytelniania w ramach Witryny.

Cookies „stałe” są plikami przechowywanymi w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika i służą do zapamiętania wybranych przez użytkownika ustawień i personalizacji interfejsu.

Cookies „Zewnętrzne” (tzw. third parties cookies) są plikami umożliwiającymi zbieranie informacji o sposobie korzystania z Witryny oraz dostarczanie użytkownikom treści reklamowych, optymalnie dostosowanych do zainteresowań poszczególnych użytkowników.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika Witryny mogą być również wykorzystywane przez współpracujących z UKS Jagiellonka reklamodawców oraz partnerów.

ZARZĄDZANIE PLIKAMI COOKIES:

Dostępne przeglądarki internetowe w ustawieniach początkowych akceptują pliki cookies. Każdy użytkownik może jednak sprzeciwić się umieszczaniu plików cookies na jego urządzeniu końcowym. By zmienić te ustawienia, należy skorzystać z opcji wyłączenia mechanizmu plików cookies w danej przeglądarce internetowej, zarówno na komputerach, smartfonach, jak i innych urządzeniach. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Włączenie blokady obsługi cookies w przeglądarce internetowej użytkownika może spowodować nieprawidłowe działanie części naszej Witryny.

Więcej informacji na temat cookies dostępnych jest pod adresem http://www.aboutcookies.org/ oraz http://wszystkoociasteczkach.pl.

LINKI DO INNYCH STRON WWW I SERWISY ZEWNĘTRZNE:

Polityka Prywatności UKS Jagiellonka nie dotyczy innych serwisów i firm, których dane kontaktowe podawane są w Witrynie. Jeśli w Witrynie są zawarte linki do innych stron internetowych, UKS Jagiellonka zastrzega, iż nie ponosi odpowiedzialności za politykę prywatności stosowaną przez właścicieli tych domen i stron internatowych.

Polityka Prywatności nie dotyczy również usług świadczonych przez inne podmioty za pośrednictwem lub z wykorzystaniem Witryny, jeśli usługi takie są świadczone przez podmioty trzecie.
Zaloguj się...
Login

Hasło

Zapomniane hasło

  Wszelkie prawa zastrzeżone  •  © 2009 UKS Jagiellonka  •  All rights reserved  
X Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasza witryna lepiej spełniała oczekiwania naszych gości. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Szczegółowe informacje znajdziecie Państwo w naszej: Polityce prywatności